Dziś: Wtorek, 22 Sierpień 2017
Pogoda w Lizbonie: , °C, Wiatr o prędkości 0 km/h ciśnienie 0
Salada de Sapateira (Sałatka z kraba)
Sałatkę serwuje się w skorupce kraba. Często w restauracjach możemy dostać to danie na przystawkę. Nadzienie zrobione jest ze zmiksowanego mięsa kraba, majonezu, jajka i warzyw z octu. Przystawka serwowana jest najczęściej na zimno.

Salada de Sapateira: sałatka z kraba


Składniki:

1 krab w całości (400g)
1 gotowane jajko
100g warzywa z octu
50ml majonezu
2 łyżeczki ketchupu
Sok z cytryny i Sos Tabasco

Z ugotowanego kraba wybieramy mięso, które miksujemy z pozostałymi składnikami. Nadzienie doprawiamy według gustu ostrym sosem i sokiem z cytryny. Danie najlepiej serwować jest na zimno, niewykorzystane nadzienie można serwować na tostach.

Mapa Strony
login
hasło
 
nie masz konta - zarejestruj się
masz konto - zapomniałeś hasła?
SPOŁECZNOŚĆSOCIAL NETWORK
POLECAMY
MINI Słownik
Wszystkie zdjęcia oraz materiały z polskiego przewodnika po Lizbonie i Portugalii są chronione prawem autorskim.
Kopiowanie oraz wykorzystanie materiałów, które znajdują się na tej stronie jest możliwe wyłącznie w porozumieniu i za zgodą autorów.
© 2008-2017 fotolizbona.pl