Dziś: Sobota, 16 Grudzień 2017
Pogoda w Lizbonie: , °C, Wiatr o prędkości 0 km/h ciśnienie 0
Peixe ao sal (Ryba pieczona w soli)
Prosty sposób na smaczne i zdrowe przyrządzenie ryby. Można tak przyrządzić każdą rybę w całości (nie filet), najlepsza jest wypatroszona ryba ważąca 0.5-1 kilogram. Gruboziarnistą sól morską mieszamy z białkiem jaja kurzego i szczelnie przykrywamy nią rybę (sól nie może dostać się do środka ryby). Danie jest gotowe po około 30 minutach pieczenia w piekarniku.


Ryba w soli: dourada pieczona w soli morskiej




Peixe ao sal: specjalność restauracji Doca Peixei}




Doca peixe: {i}ryb pieczona w soli podawana z gotowanymi warzywami

Mapa Strony
login
hasło
 
nie masz konta - zarejestruj się
masz konto - zapomniałeś hasła?
SPOŁECZNOŚĆSOCIAL NETWORK
POLECAMY
MINI Słownik
Wszystkie zdjęcia oraz materiały z polskiego przewodnika po Lizbonie i Portugalii są chronione prawem autorskim.
Kopiowanie oraz wykorzystanie materiałów, które znajdują się na tej stronie jest możliwe wyłącznie w porozumieniu i za zgodą autorów.
© 2008-2017 fotolizbona.pl