Dziś: Piątek, 20 Październik 2017
Pogoda w Lizbonie: , °C, Wiatr o prędkości 0 km/h ciśnienie 0
Queijo de Azeitão
W Serra da Arrabida produkuje się jeden z najlepszych owczych serów w Portugalii Queijo de Azeitão, tradycja wyrabiania tego sera sięga roku 1830. Główni producenci skoncentrowani są w Quinta do Anjo, niedaleko miejscowości Palmela.


Queijo de Azeitão: tradycyjny portugalski ser


Ser podawany jest często w formie przystawki lub tez po posiłku, a przed deserem. Jeśli ser przechowywany był w chłodzie, przed podaniem należy go rozgrzać do temperatury pokojowej.

Mapa Strony
login
hasło
 
nie masz konta - zarejestruj się
masz konto - zapomniałeś hasła?
SPOŁECZNOŚĆSOCIAL NETWORK
POLECAMY
MINI Słownik
Wszystkie zdjęcia oraz materiały z polskiego przewodnika po Lizbonie i Portugalii są chronione prawem autorskim.
Kopiowanie oraz wykorzystanie materiałów, które znajdują się na tej stronie jest możliwe wyłącznie w porozumieniu i za zgodą autorów.
© 2008-2017 fotolizbona.pl