Dziś: Wtorek, 22 Sierpień 2017
Pogoda w Lizbonie: , °C, Wiatr o prędkości 0 km/h ciśnienie 0
Pudim de caramelo
Pudim de caramelo to bardzo słodki tradycyjny deser, polany aromatycznym karmelem. Główne składniki to jaja i słodkie mleko skondensowane.


Pudim de caramelo: karmelowy pudding


Karmel:
1 miarka cukru (180 g)
1/2 miarki wody

Puding:
4 jaja
1 puszka słodzonego mleka skondensowanego
1 łyżeczka skrobi kukurydzianej

Cukier z wodą skarmelizować na patelni i otrzymanym karmelem wyłożyć formę na puding.
Zmiksować dobrze jajka, mleko skondensowane i skrobię kukurydzianą. Przełożyć masę do formy i gotować w kąpieli wodnej około 50 minut. Pozostawić w chłodnym miejscu do zastygnięcia. Wyjąć puding z formy.
Mapa Strony
login
hasło
 
nie masz konta - zarejestruj się
masz konto - zapomniałeś hasła?
SPOŁECZNOŚĆSOCIAL NETWORK
POLECAMY
MINI Słownik
Wszystkie zdjęcia oraz materiały z polskiego przewodnika po Lizbonie i Portugalii są chronione prawem autorskim.
Kopiowanie oraz wykorzystanie materiałów, które znajdują się na tej stronie jest możliwe wyłącznie w porozumieniu i za zgodą autorów.
© 2008-2017 fotolizbona.pl