Dziś: Piątek, 20 Październik 2017
Pogoda w Lizbonie: , °C, Wiatr o prędkości 0 km/h ciśnienie 0
Pataniscas de bacalhau
Pataniscas to smaczne przekaski, czasem traktowane są jako małe dania. Pataniscas de bacalhau to placki z dorsza, z cebulą i świeżą pietruszką.

Pataniscas: pyszne małe dania i przekąski


Przepis na Pataniscas de bacalhau:

600 g dorsza
4 jajka
50 g maki
1 cebula
pietruszka
olej do smażenia
szczypta soli
szczypta pieprzu

Suszonego dorsza po odmoczeniu należy ugotować. Jajka mieszamy z mąką, aż do uzyskania gładkiej masy. Można dodać też odrobinę wody, w której gotował się dorsz. Dodajemy pokrojoną w małe kostki cebulę i rozdrobnione mięso dorsza. Placki smażymy na rozgrzanym oleju.
Mapa Strony
login
hasło
 
nie masz konta - zarejestruj się
masz konto - zapomniałeś hasła?
SPOŁECZNOŚĆSOCIAL NETWORK
POLECAMY
MINI Słownik
Wszystkie zdjęcia oraz materiały z polskiego przewodnika po Lizbonie i Portugalii są chronione prawem autorskim.
Kopiowanie oraz wykorzystanie materiałów, które znajdują się na tej stronie jest możliwe wyłącznie w porozumieniu i za zgodą autorów.
© 2008-2017 fotolizbona.pl