Dziś: Sobota, 16 Grudzień 2017
Pogoda w Lizbonie: , °C, Wiatr o prędkości 0 km/h ciśnienie 0
Pimentão grelhado
Prosty, doskonały sposób na przyrządzenie papryki, a przede wszystkim pozbycie się z niej skórki to papryka pieczona na grillu. Papryka musi być w całości (wewnątrz gotuje się na własnej parze). Po dokładnym "spaleniu" papryki wrzucamy ja do zimnej wody. Następnie obieramy ją z czarnej skórki, która praktycznie odchodzi sama. Paprykę kroimy w wąskie paseczki, dodajemy oliwy z oliwek i vinagre.


Grillowana papryka: trzymamy na ogniu aż będzie zupełnie czarna




Papryka z grilla: doskonały dodatek do grillowanej ryby




Sałatka z grillowanej papryki: z oliwą z oliwek i vinagre


Mapa Strony
login
hasło
 
nie masz konta - zarejestruj się
masz konto - zapomniałeś hasła?
SPOŁECZNOŚĆSOCIAL NETWORK
POLECAMY
MINI Słownik
Wszystkie zdjęcia oraz materiały z polskiego przewodnika po Lizbonie i Portugalii są chronione prawem autorskim.
Kopiowanie oraz wykorzystanie materiałów, które znajdują się na tej stronie jest możliwe wyłącznie w porozumieniu i za zgodą autorów.
© 2008-2017 fotolizbona.pl